perjantai 19. lokakuuta 2012

Mummon kätköistä

Kuten lupasin, niin tässä olisi tätä omenapiirakkaa ohjeena ja kuvana. Ohjeen löysin mummolasta sunnuntaina, ja kirjoitin sen myös itselleni, koska se oli niin helppo ja hyvän makuinen  omn nomn :D. Tietysti kaikki leivokset on hyviä ja ihania <3. Voi kauhia miten minäki paisuisin jos en yhtään liikkuisi mihinkään suuntaan, kun aina pitää olla jotakii herkkua syömässä.


Omenapiiras

2 munaa
11/2 dl fariinisokeria (käy myös tavallinen taloussokeri. Kokemusta on!)
2 dl kaurahiutaleita
1 tl soodaa
75 g voita (käy leivontamargariinikin. Ainakin mulla onnistu silläkin.)
11/2 dl piimää

Päälle:
3-4 omenaa
ripaus kanelia, (raesokeria)

Tarjoiluun: vaniljakastiketta


Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi. Sekoita muna-sokerivaahtoon varoen muut aineet ja voisula jäähdytettynä. (Ite pistin kylläki kuumana ja hyvin onnistu.) Levitä taikina voideltuun uunivuokaan (halkaisijalta n.23cm). Leikkaa omenat viipaleiksi ja asettele ne taikinan päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja raesokeria. Paista 175 asteessa n.35 min.



Tajusin tuossa äsken, kun rupesin availemaan konetta postausen kirjoitusta varten, että pitäisi tosiaan ottaa siitä piirakasta kuviakin. Menin sitten keittiöön ja kappas piirakkaa olikin tosi huima pala jäljellä. Vähän aikaa piti käännellä kameraa ja siirrellä palaa paikasta toiseen, mutta ei se mitään. Näin tällä kertaa :D. Meillä ei tunnu nuo leivoset säilyvän kauaa syömättä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti