tiistai 23. lokakuuta 2012

Suklaa vasten sinistä

Omena-kanelimuffinit

1 dl Juoksevaa sunnuntaita tai 100g sunnuntai margariinia
11/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl sunnuntai-vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
11/2 tl kanelia
4 dl raastettua omenaa
      (250g, n. 2kpl.)

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa huoneen lämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi sähkövataimella.

2. Vatkaa munien rakenne rikki toisessa kulhossa. Lisää munat vaahtoon ohuena nauhana kokoajan sekoittaen.

3. Sekoita puuhaarukalla keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniliinisoeri ja kaneli. Kuori ja raasta omenat. Vatkaa sähkövatkaimella puolet jauhoseosesta taikinaan. Lisää omenaraaste ja loput jauhoseosesta kokoajan vatkaten.

4. Annostele taikina paperisiin muffinivuokiin. Jätä kohoamisvaraa n. 1/3.

5. Paista uunin keskitasossa 12-15 minuuttia. Paistoaika vaikuttaa muffinivuokien kokoon.

6. Jäähdytä muffinit ennen koristelua.

Kaakaokuorrute:

3 dl kaakaotomusokeria (tai 3 dl tomusokeria ja 2 rkl kaakaojauhetta)
1-2 rkl vettä

Pinnalle:

mimosa- tai koristerakeita.

Sekoita tomusokeriin vettä vähän errallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Valuta kuorrutetta lusikalla varovasti muffinien päälle. Koristele.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti