perjantai 30. marraskuuta 2012

Pähkinää suklaankuoressa

Eilen tein suklaapiirakkaa (puhutaanko tässä blogissa mistään muusta kun syömisestä??) jota vähän sovelsin ja kuorrutteesta tuli vähän liian makee.


2                munaa                                                           kuorrutus:
3 dl             sokeria                                                   5 rkl kuumaa kahvijuomaa
150 g          margariinia                                              n.60g margariinia
5 dl             vehnäjauhoja                                          4 dl (225g) tomusokeria
2 tl             leivinjauhetta                                            2 tl vaniliinisokeria
3 rkl           kaakaojauhetta(tummaa)                          3 rkl kaakojauhetta (tummaa)                          
2 tl             vaniliinisokeria
2 dl            maitoa

Sovellus:  laitoin 4 dl vehnäjauhoja ja 1 dl pähkinärouhetta. Kuorrutteessa laiskottelin ja laitoin n. 4 dl tomusokeria samanverran kaakaojauhetta kun ohjeessakin, vähän espressoa (joku n. alle teelusikallinen) ja varovasti vettä sekaan ja sekoitin. päälle ripottelin vähän pähkinärouhetta ja sinisiä strösseli palleroita.

1. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi
2. lisää joukoon sulatettu rasva.
3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
4. Levitä taikina voideltuun piirasvuokaan (halkaisijaltaan 30 cm) japaista uunin alatasolla 200 asteessa n. 25 minuuttia.
5. sulata kuuman kahvin joukkoon rasva. Lisää vaniliini- ja tomusokeri sekä kaakao.
6. Levitä pehmeä kuorrute jäähtyneelle piirakkapohjalle ja koristele heti.




Huomenna sitten n. kymmeneksi jyväskylään shoppailemaan porukoitten kanssa :DD.

P.S. Mukavaa perjantaita kaikille!! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti